Typické jídlo

Mezi nejznámější typická jídla Vysočiny patří - Jihlavská kyselka, Horácká houbová polévka, Bramborové škubánky, Bramborové placky se škvarky, Podhorácké mládě a Kapr po pacovsku.

Pokud  nebude mít možnost naše typické jídlo objednat v restauraci, určitě si je musíte alespoň doma podle našeho receptu uvařit.

Horácká houbová polévka

Co je třeba: 300 g hříbků, 4 brambory, 1 cibulka, 1 lžíce másla, 1/4 l kyselé smetany a 1 lžíce mouky, sůl, kmín.

Postup: Do vody se solí a kmínem dáme uvařit oškrábané a pokrájené brambory. Pak zpěníme na sádle drobně pokrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby a podusíme. Vsypeme je do polévky a nakonec přidáme smetanu s moukou.

Více receptů